ABD'den Rusya'ya Milyonlarca Dolarlık Yaptırım

ABD'den Rusya'ya Milyonlarca Dolarlık Yaptırım

ABD'den Rusya'ya gelen yeni yaptırımlarla Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığı bloke edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti.

ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR

ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar geldi. ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşına, 3 Rus şirkete ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine dahil etti. Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığı da bloke edildi.

'KUZEY KORE'YE YASA DIŞI SEVKİYAT' SUÇLAMASI

Bakanlık, yaptırım getirilen kişi ve kuruluşları, Kuzey Kore'ye yasa dışı şekilde petrol ürünleri sevkiyatı yapmakla suçladı. Açıklamada "Bu adım 2 şirket, 6 gemiye karşı atılmış ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından yasaklandığı üzere Kuzey Kore bayraklı gemilere, başka gemiler aracılığıyla rafine petrol ürünü sevkiyatı işine müdahil olan kişileri hedef almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'YAPTIRIM' YANITI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin kasımda yapılacak seçimlere ‘müdahale edebileceği gerekçesiyle' Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazır olduğu haberlerini değerlendirdi. Konuyla ilgili Facebook'tan açıklama yapan Zaharova "Seçimler daha gelmedi, ama yaptırımlar hazır. Neden mi? Zira bu ABD'de seçim öncesi ajitasyon için önemli bir faktör" ifadelerini kullandı.