ABD'den Menbiç'te 'ittifak' açıklaması

ABD'den Menbiç'te 'ittifak' açıklaması

Pentagon Sözcüsü, ABD ve Türkiye arasındaki son sürece ve Menbiç'teki duruma değindi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning haftalık basın toplantısında, "Türkiye yakın bir müttefiktir ve onların güvenlik kaygılarını saygıyla karşılıyoruz. Aynı zamanda Menbiç yol haritasını tamamlamaya ve sadeleştirmeye yönelik onlarla çalışıyoruz" dedi.
 

ABD'nin Brunson için Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların Menbiç'te yol haritasını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soruya Manning, "NATO ortağımız Türkiye ile olan askeri ilişkilerimiz son derece bağlı olduğumuz bir konudur." yanıtını verdi.

'TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK KAYGILARINI SAYGIYLA KARŞILIYORUZ'

ABD'nin Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı Curtis Scaparrotti'nin geçen hafta Ankara'da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Manning, "Menbiç'te gelecek için uygulanabilir ve Menbiç'teki vatandaşların güvenliği için üzerinde çalışılan çözüme bağlı olmaya devam ediyoruz. Türkiye yakın bir müttefiktir ve onların güvenlik kaygılarını saygıyla karşılıyoruz. Aynı zamanda Menbiç yol haritasını tamamlamaya ve sadeleştirmeye yönelik onlarla çalışıyoruz." dedi.

'DÜZENLEMELER ZAMAN ALIYOR'

Manning, Türkiye ve ABD'nin Menbiç'te gerçekleştireceği ortak devriyeler konusunda hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Bu düzenlemeler zaman alıyor. Olgunluğa eriştirmeden ortak devriyeler düzenleyerek güvenliği tehlikeye atmayacağız." diye konuştu.