ABD'den Meksika sınırındaki göçmenlere gazlı saldırı

ABD'den Meksika sınırındaki göçmenlere gazlı saldırı

ABD polisi, Orta Amerika ülkelerinden yola çıkarak sınırdaki duvarı geçmeye çalışan göçmenlere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

ABD'nin California eyaleti sınırındaki Meksika kenti Tijuana’da bulunan bir grup göçmen, iltica başvurularının yavaş yapılması nedeniyle düzenledikleri protesto gösterisi sırasında iki ülke arasındaki metal duvarı geçmeye çalıştı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, sınırı yaya geçişlerine iki yönlü kapatırken güvenlik güçleri duvarı aşmaya çalışan göçmenlere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Meksika televizyonlarından Milenio'da yayınlanan görüntülerde metal duvara tırmananların yanı sıra bazı göçmenlerin duvarından altından geçmeye çalıştıkları görüldü.

ABD polisinin göz yaşartıcı gazla saldırısının ardından, duvarı aşmayı başaran göçmenler geri dönmek zorunda kaldı. Çok sayıda kişi gazdan etkilenirken bir göçmen çocuğun da nefes almakta zorluk yaşadığı görüldü.

Milenio muhabirinin konuştuğu göçmenlerden biri "Ya kazanacağız ya da burada öleceğiz çünkü ülkemizde zaten yıllardır çile çekiyoruz." dedi.

'KIŞKIRTILIYORLAR' AÇIKLAMASI

Olaylarla ilgili açıklama yapan Tijuana kenti yetkililerinden Alfonso Navarrete Prida, olayın 3-4 kişi tarafından kışkırtıldığını bildiklerini iddia ederken bu tür hadiselerin göçmenlerin zararına olduğunu söyledi.

Trump ise yola çıkan göçmenlere yönelik uzun süredir tehdit açıklamaları yaparken, "Ülkemize sadece yasal olarak gelenlere izin vereceğiz. Bunun haricinde politikamız 'Yakala ve tutukla' şeklindedir." ifadesini kullanmıştı.