ABD'den İdlib açıklaması: 'Türkiye'ye hava desteğine bakıyoruz'

ABD'den İdlib açıklaması: 'Türkiye'ye hava desteğine bakıyoruz'

Basın toplantısı düzenleyen Jeffrey,  NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını söyleyerek "Her şey masada" dedi.

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, İdlib’de ateşkesin ihlali halinde Türkiye'ye yardım için bölgeye kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapabileceklerine ise baktıklarını söyledi.

Sputnik'teki habere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'nin Suriye'nin İdlib vilayeti için talep ettiği askeri yardım konusunda Brüksel'deki NATO karargahında müttefiklerle görüşmeler yürüttü. Sputnik'teki habere göre, Jeffrey'in müttefiklerle “İdlib'deki ateşkesi Rusya ve Suriye hükümetinin ihlal etmesi” halinde alınabilecekleri önlemleri de ele aldığı belirtildi. 

‘HER ŞEY MASADA’

Brüksel'de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen Jeffrey,  NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını söyleyerek "Her şey masada" dedi.

‘TOPYEKÜN ZAFER PEŞİNDELER’

Jeffrey, "İdlib'de kalıcı ateşkesin Rusya ve Suriye'nin çıkarına olduğuna inanmıyoruz. Onlar topyekün zafer kazanma peşinde" görüşünü dile getirdi. 

‘HAVA DESTEĞİNE BAKIYORUZ’

Ateşkesin ihlali halinde Türkiye'ye yardım için İdlib'e kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapılabileceklerine ise baktıklarını söyleyen ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi, Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili tutumunu netleştirmesi gerektiğini ifade etti. 

Görüşmelerde ve basın toplantısında Jeffrey'ye ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield eşlik etti.