ABD’de Türkiye’ye yaptırımları da içeren savunma bütçesi, Trump'ın veto yetkisini aşarak yasalaştı

ABD’de Türkiye’ye yaptırımları da içeren savunma bütçesi, Trump'ın veto yetkisini aşarak yasalaştı

Donald Trump’ın daha önce veto ettiği ancak daha sonra Temsilciler Meclisi’nde yeniden onaylanan 2021 savunma bütçesi, Senato’dan da geçerek yasalaştı.

ABD’de 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştiren Senato, ABD Başkanı Donald Trump’ın veto ettiği, 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısını oyladı.

Sputnik’te yer alan habere göre oylamada 13 hayır oyuna karşılık 81 senatörün evet oyunu alan tasarı kabul edildi. Tasarı, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da 3'te 2 çoğunlukla geçtiği için Trump'ın veto yetkisini aşmış oldu.

Söz konusu bütçe tasarısı, 4 yıllık görev süreci içinde Trump'ın veto yetkisini aşarak yasalaşan ilk tasarı olarak kayıtlara geçti.

Trump, aralık ayı başında Kongre'de kabul edilen 740 milyar dolarlık savunma bütçe tasarısını 23 Aralık'ta veto etmişti.

Trump, tasarıyı veto ederken, Almanya ve Güney Kore'deki Amerikan askerlerinin sayılarının azaltılmasını önlemesi, sosyal medya şirketlerinin yasal olarak daha fazla sorumlu tutulmasına imkan tanıyacak düzenlemeyi yapmaması ve konfederasyon dönemi komutanlarının isimlerinin kaldırılması gibi sebeplerle eleştirmişti.