ABD'de seçim sonuçlarını bekleyen halk sokağa indi

ABD'de seçim sonuçlarını bekleyen halk sokağa indi

Trump taraftarları “Oy sayımını durdurun” diyerek sokağa inerken, Demokrat aday Joe Biden’ı destekleyenler ise “Her oy sayılmalı” sloganlarıyla sokakları doldurdu.

ABD seçimlerinde oy sayımlarında sona yaklaşılırken, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump seçime müdahale edildiğini öne sürerek, oy sayımının durdurulmasını istedi. Trump taraftarları “Oy sayımını durdurun” diyerek sokağa inerken, Demokrat aday Joe Biden’ı destekleyenler ise “Her oy sayılmalı” sloganlarıyla sokakları doldurdu.

ABD'nin 57. başkanının belli olacağı seçimlerin tamamlanmasının üzerinden bir gün geçmesine rağmen kazananın belli olmaması ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın tansiyonu yükselten açıklamaları gerilimi arttırıyor.

Trump’ın dün yaptığı açıklamada, seçimde usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek “oy sayımını durdurun” çağrısında bulunması ve seçim sonuçlarına avukatlarla müdahale edebileceklerini söylemesi üzerine ülke karıştı. Seçimi önde götüren Demokrat aday Joe Biden’ın destekçileri ise Trump’ın açıklamalarına karşı “Her oy sayılmalı” çağrısını yaparak sokaklara çıktı.

BİRÇOK ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKTILAR

Washington DC ve New York başta olmak üzere, pek çok şehirde sokak eylemleri başladı. New York'ta sokağa çıkan halk ise, Donald Trump'ın oy sayımının durdurulmasını talebini protesto etti. Eylemcilerle polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.