ABD'de polisin saldırdığı 75 yaşındaki kişinin kafatası çatladı ve yürüyemiyor

ABD'de polisin saldırdığı 75 yaşındaki kişinin kafatası çatladı ve yürüyemiyor

ABD'de polisin ittiği 75 yaşındaki Martin Gugino'nun kafatasının çatladığı ve yürüyemediği belirtildi.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından Buffalo kentinde ırkçılık karşıtı protestolar sırasında polis şiddeti gören 75 yaşındaki Martin Gugino'nun kafatasının çatladığı ve yürüyemediği belirtildi.

Gugino'nun avukatı Kelly Zarcone, CNN'e yaptığı açıklamada, "Gugino'nun kafatasının çatladığı bilgisini vermek dışında bir değerlendirme yapabilecek durumda değilim. Kendisi henüz yürüyemiyor olsa da, yorgun düşmeden önce kendisiyle kısa bir konuşma yapabildik. Kendisi hakkındaki tüm endişeleri kıymetli bulsa da, kendisinden çok ülke meselelerine yoğunlaşmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Zarcone, CNN'e Gugino'nun "Bana yoğunlaşmanın çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Benim dışımda yoğunlaşılacak pek çok şey var" sözlerini aktardı. Zarcone, daha önce yaptığı açıklamada, bu hafta Gugino'nun durumunda iyileşme beklemediğini söylemişti.

TRUMP 75 YAŞINDAKİ KİŞİ İÇİN 'PROVOKATÖR' DEDİ

ABD'de ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemler devam ederken Buffalo'daki eylemlere saldıran bir polisin 75 yaşındaki Gugino'ya saldırması kameralara yansımıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Gugino'nun provakatör olduğunu savunarak saldırıyı haklı çıkarmaya çalışmıştı.

Trump'ın 'ANTIFA provokatörü' olduğunu iddia ettiği 75 yaşındaki Gugino'nun Katolik bir barış aktivisti olduğu ortaya çıkmıştı.