ABD’de maymun çiçeği nedeniyle ‘acil durum’ ilanı

ABD’de maymun çiçeği nedeniyle ‘acil durum’ ilanı

Biden yönetimi, artan maymun çiçeği vakaları sonucu acil durum ilan etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) maymun çiçeği vakalarının sayısı 6 bin 600’ü geçti. Beyaz Saray’dan bugün yapılan açıklamada, salgını kontrol altına alabilmek amacıyla “halk sağlığı acil durumu” ilan edildiği duyuruldu. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) göre, dünyada bu yıl en az 26 bin 200 maymun çiçeği vakası tespit edildi. ABD’de teşhis konan vaka sayısı 6 bin 600’ü geçerken, hastalar arasında yaş ortalamasının 35 olduğu belirtildi. Ayrıca 5 çocukta da virüsün tespit edildiği açıklandı.

Artan vaka sayılarının ardından ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra bügün bir açıklama yaparak “halk sağlığı acil durumu” ilan edildiğini duyurdu.

‘VİRÜSLE MÜCADELEYE HAZIRIZ’
Becerra, “Bu virüsle mücadelede bir sonraki seviyeye hazırız. Her Amerikalıyı maymun çiçeğini ciddiye almaya ve bu virüsle mücadele etmemize yardımcı olmak için sorumluluk almaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

DSÖ DE ‘ACİL DURUM’ İLAN ETMİŞTİ 
Daha önce Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 23 Temmuz tarihinde maymun çiçeği virüsü sebebiyle Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan etmişti. ABD’de ise New York, California ve Illinois eyaletlerinde maymun çiçeği sebebiyle acil durum ilan edilmişti.