ABD'de maymun çiçeği kaynaklı ilk ölüm

ABD'de maymun çiçeği kaynaklı ilk ölüm

Teksas'ta bir kişi hayatını kaybetti.

Maymun çiçeği nedeniyle ABD'de bir kişi hayatını kaybetti ve ABD ölüm bildiren 9. ülke oldu.

ABD'nin Teksas eyaletinde maymun çiçeği kaynaklı bir kişi hayatını kaybetti. Vaka, ülkede maymun çiçeği kaynaklı ilk ölüm olarak kayıtlara geçti. Teksas sağlık yetkilileri, maymun çiçeği teşhisi konan hastanın, ülkenin virüs kaynaklı hayatını kaybeden ilk kişisi olduğunu belirtirken, hastanın Houston bölgesinde yaşayan ve bağışıklık sistemi zayıflamış bir yetişkin olduğunu söyledi.

Teksas Eyalet Sağlık Yetkilisi Dr. John Hellerstedt, "Maymun çiçeği, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar için ciddi bir hastalıktır. Maymun çiçeğine maruz kalmışlarsa veya hastalıkla uyumlu semptomları varsa, insanları tedavi aramaya teşvik etmeye devam ediyoruz" dedi.

VAKA SAYISI 18 BİNİ AŞTI

ABD, şu anda dünyanın en büyük maymun çiçeği salgınıyla mücadele ediyor. CDC verilerine göre, ülke genelinde 18 binden fazla vaka bildirildi ve enfeksiyonlar artık her eyalette doğrulandı. 

8 ÜLKE ÖLÜM BİLDİRMİŞTİ

Salgının başlamasından bu yana Küba, Brezilya, Ekvador, Gana, Hindistan, Nijerya, İspanya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden toplam 15 ölüm bildirilmişti. (İHA)