ABD'de isyan dalgası: Indianapolis'te en az üç kişi vuruldu, bir kişi hayatını kaybetti

ABD'de isyan dalgası: Indianapolis'te en az üç kişi vuruldu, bir kişi hayatını kaybetti

ABD'de George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan eylemler, hızla büyüyor. Indianapolis polis şefi çatışmalarda en az üç kişinin vurulduğunu ve bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD’de bir restoranda güvenlik görevlisi olarak çalışan siyahi George Floyd’un elleri arkadan kelepçeli halde beyaz bir polis tarafından boynuna basılarak öldürülmesinin yarattığı isyan dalgası devam ediyor. 

Floyd'un polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolar ve şiddet olayları dördüncü gününe girerken, başkent Washington’da gerginlik tırmandı.

Ülke genelindeki Floyd gösterileri devam ederken Beyaz Saray etrafında toplanan yüzlerce gösterici gün boyunca polis şiddetini protesto etti. Lafayatte Park'ın polis tarafından kapatılmasının ardından Beyaz Saray'ın sol tarafındaki bölgede toplanan yüzlerce gösterici, dünkü protestolarına devam etti.

INDİANAPOLİS'TE EN AZ ÜÇ KİŞİ VURULDU

CNN'de yer alan bilgilere göre Indianapolis Polis Şefi Randal Taylor düzenlediği basın açıklamasında en az üç kişinin vurulduğunu ve cumartesi gecesi Indianapolis şehir merkezinde düzenlenen protestolar sonucunda bir kişinin öldüğünü duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

ABD geneline yayılan eylemlerde en az 25 şehir için sokağa çıkma yasağı kararı alındığı bildirildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanan Los Angeles'ta kontrolü sağlamak üzere 3 bin kişilik ordu gücü (Ulusal Muhafızlar) görevlendirildi.

Minneapolis'e ise 500 kişilik güç sevk edildi.