ABD'de isyan dalgası: George Floyd protestolarında Minneapolis'teki bir polis merkezi ateşe verildi!

ABD'de isyan dalgası: George Floyd protestolarında Minneapolis'teki bir polis merkezi ateşe verildi!

Protestocuların, olayın yaşandığı Minneapolis’in 3. Bölgesi’ndeki polis karakolunu basarak ateşe verdiği bildirildi. Kentin pek çok noktasında düzenlenen gösterilerde ise bir protestocunun yine polis kurşunuyla hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Dış Haberler

ABD’de bir restoranda güvenlik görevlisi olarak çalışan siyahi George Floyd’un elleri arkadan kelepçeli halde beyaz bir polis tarafından boynuna basılarak öldürülmesinin yarattığı isyan dalgası devam ediyor. Protestocuların, olayın yaşandığı Minneapolis’in 3. Bölgesi’ndeki polis karakolunu basarak ateşe verdiği bildirildi. Minneapolis Polisi Sözcüsü, binanın tamamen boşaltıldıktan sonra göstericilerin içeri girdiğini belirtti. 

Kentin pek çok noktasında düzenlenen gösterilerde ise bir protestocunun yine polis kurşunuyla hayatını kaybettiği belirtiliyor. Protestoların yanı sıra kentte market yağmalama olayları da yaşanıyor. 

TRUMP'IN TWEETİNE SINIRLANDIRMA

ABD Başkanı Donald Trump’ın, şiddet olaylarına karşı halka ateş açılabileceği yönündeki tweeti, Twitter tarafından şiddeti yücelttiği gerekçesiyle sınırlandırılmıştı.

'ACİL DURUM İLAN EDİLDİ'

ABD basını 500 kişilik Ulusal Muhafız gücünün bölgede görevlendirildiğini, Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey’in ise “Acil Durum” ilan ettiğini duyurdu.