ABD'de devam eden Atilla davasında 12. gün

ABD'de devam eden Atilla davasında 12. gün

ABD'de Halkbank yönetici Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklu yargılandığı davada eski polis Hüseyin Korkmaz tanık olarak ifade vermeye devam etti.

ABD'de "İran'a yönelik yaptırımları delmek" ve "kara para aklamak" gibi suçlamalarla Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklu yargılandığı dava 12. gününde devam ediyor. 

Davada Reza Zarrab dışında tanık olarak yer alan bir başka isim olan ve hakkında Fethullah Gülen cemaatine üyeliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan eski poli Hüseyin Korkmaz, ifade vermeye devam etti. 

Korkmaz, İranlı yetkililer ile Halkbank yetkilileri arasında 3 Ekim ve 8 Kasım 2012'de toplantılar düzenlendiğini aktardı. Duruşmayı izleyen gazeteci Adam Klasfeld'in aktardığına göre Korkmaz, bu toplantlara Zarrab ile AKP hükümetinden yetkililerin de katıldığını söyledi. 

Korkmaz daha sonra davada sanık listesinde yer alan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın ofisinde 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sırasında elde edilen "delillerin" doğrulamasını yaptı. Atilla'nın avukatları ise Korkmaz'ın ifadelerine itiraz etti. 

Duruşmanın ikinci bölümünde Atilla'nın avukatları Korkmaz'ı çapraz sorguya aldı. Korkmaz hakkında darbe girişimi nedeniyle açılan soruşturmalardan dolayı Türkiye'den Temmuz 2016'da ayrıldığını aktardı. Ancak Atilla'nın avukatları Korkmaz hakkında soruşturmanın darbe girişiminin 1 ay önce açıldığını söyledi.

Korkmaz ifadesinde Atilla ile Reza Zarrab'ın birbirlerine tanıyıp tanımadığını hatırlamadığını belirtirken, Atilla'nın hiç rüşvet almadığını söyledi.