ABD'de Demokratların üst düzey isminden Trump'a 'Dağlık Karabağ'ın özerkliğini' tanıma çağrısı

ABD'de Demokratların üst düzey isminden Trump'a 'Dağlık Karabağ'ın özerkliğini' tanıma çağrısı

Bakü ile Erivan arasında Dağlık Karabağ ve çevresindeki gerilim, kırılgan ateşkes süreciyle devam ederken, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı'ndan Türkiye ve Azerbaycan'ı hedef alan bir açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi'nin İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, Başkan Donald Trump'a, Dağlık Karabağ'ın özerkliğini tanıma çağrısında bulundu. Schiff, tanıma çağrısının gerekçesini ise "Türkiye ve Azerbaycan'ın açtığı savaş" olarak belirtti. 

İhtilaflı Dağlık Karabağ bölgesinde "Bağımsız Arstakh (Karabağ) Cumhuriyeti" olarak isimlendirilen Ermeni yönetimi, resmi olarak tanınmıyor. 

Schiff, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Resmi olarak Bağımsız Artsakh (Karabağ) Cumhuriyeti'nin ABD tarafından tanınması çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaşımında "ABD, Azerbaycan ve Türkiye'nin Artsakh'a savaş açması, yüzlerce asker ve sivili öldürmesi ve on binlerce kişiyi yerinden etmesi karşısında boş durmayacak" ifadelerine yer veren Schiff, "Artsakh'ın yanındayım" mesajını verdi.