ABD'de bir TIR'da 46 ceset bulundu

ABD'de bir TIR'da 46 ceset bulundu

ABD'nin Texas eyaletinde bir kamyonun kasasında 46 kişinin cesedi bulundu.

ABD'nin Texas eyaletinde bir TIR'ın arkasında 46 kişinin cesedi bulundu. Araç, San Antonio yakınlarında az kullanılan bir yolda bulunduktan sonra TIR'ın içindeki 16 kişinin de hastaneye götürüldüğü bildirildi. 

The Guardian, insanların ABD'ye Meksika'ya geçmeye çalışırken yaşadıkları trajedilerin en ölümcüllerinden olabileceğini ifade etti.

Polis şefi William McManus, bir belediye çalışanının pazartesi günü saat 18.00'den önce duyduğu yardım çağrıları sayesinde durumun fark edildiğini bildirdi. Polis, olay yerine vardığında tırın dışında bir ceset buldu. Yetkililer daha sonra tırın içine baktı.

İtfaiye şefi Charles Hood, araçtaki 12 yetişkin ve 4 çocuğun ısı kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirtti. "Hastaların dokunulmayacak kadar sıcak" olduğunu belirten Hood, TIR'da su bulunmadığını ve hastaların susuz kaldığını bildirdi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, hastaneye kaldırılanlar arasında 2 Guatemalalı olduğunu dile getirdi. 

McManus, olayla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığını belirtti. Polis, bu kişilerin insan kaçakçılığı ile bağlantılı olup olmadıklarının açık olmadığını açıkladı. 

McManus, tırın yurtdışından ABD'ye girmek isteyenleri kaçırdığını düşündüklerini dile getirdi. Soruşturmaya ABD İç Güvenlik Soruşturmaları liderlik ediyor.