ABD'de 6 eyaletten 4'ünü Joe Biden kazandı

ABD'de 6 eyaletten 4'ünü Joe Biden kazandı

ABD'de 14 eyalette yapılan ön seçimlerde, 6 eyaletten 4'ünü Joe Biden kazandı.

ABD'de Demokrat Parti'nin Başkan adayının belirleneceği ve 14 eyalette yapılan ön seçimlerde, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden resmi olmayan sonuçlara göre 6 eyaletten 4'ünü kazandı. Alabama, Oklahoma ve Kuzey Corolina eyaletlerinde Joe Biden, Vermont ve Colorado eyaletlerinde ise Bernie Sanders yarışı önde bitirdi.

Biden, Alabama, Virginia, Oklahoma ve Kuzey Carolina'da sandıklarda birinci olurken. Bu eyaletlerde Biden'ı ikinci sırada Vermont Senatörü Sanders takip etti.

Bu arada Kuzey Carolina bugünkü seçimlerde delege bakımından California ve Teksas'tan sonra en önemli eyalet olma özelliği taşıyor.

Vermont eyaletinde ise bu eyaletin senatörlüğü görevini de yürüten Bernie Sanders ipi göğüsledi. Sanders ayrıca Colorado'daki ön seçimlerden de galip ayrıldı. 

Amerikan Samoası'nda ise milyarder iş insanı Michael Bloomberg ipi göğüsledi. Bloomberg böylece ilk ön seçim zaferini almış oldu. 

Demokrat aday adaylarından Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard ise seçimlerde varlık gösteremedi.

TEKSAS VE KALİFORNİYA'DA SAYIMLAR DEVAM EDİYOR

Halen oy sayımları devam eden eyaletlerden Teksas ve Kaliforniya'daki sonuçlar ise merakla bekleniyor.

ABD'de "Süper Salı" olarak nitelendiren günde, ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde karşısına gelecek Demokrat rakibinin büyük ölçüde belirlenmesi öngörülüyor.