ABD'de 2 kişinin hayatını kaybettiği orman yangını söndürülemiyor

ABD'de 2 kişinin hayatını kaybettiği orman yangını söndürülemiyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangınında şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti. Kontrol altına alınamayan yangınla ilgili 180 bin kişi için tahliye emri verildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 6 gündür süren ve şu ana kadar iki kişinin hayatını orman yangını, bir türlü kontrol altına alınamazken, bölgedeki 180 bin kişi için tahliye emri verildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Çarşamba günü (23 Ekim) başlayan orman yangınının şiddetli rüzgar nedeniyle hala kontrol altına alınamadığı belirtildi. Eyaletteki orman yangınlarında şu ana kadar iki kişi hayatını kaybetti.

Yangının daha da yayılabileceğini belirten yetkililer, bölgede yaşayan 180 bin kişi için tahliye emri verdi. Ancak tahliye edileceklerin sayısının 200 bini bulması bekleniyor. Euronews’te yer alan habere göre San Francisco’nun kuzeyindeki Windsor ve Healdsburg’da yaşayan yaklaşık 50 bin kişi de zorunlu tahliye listesine eklendi.

Sonoma Bölgesi Şerifi Mark Essick, 104 kilometrekarelik alana yayılan orman yangını nedeniyle kendi bölgelerinden de 90 bin kişinin tahliye edildiğini söyledi.

YENİ YANGINLARDAN ENDİŞE DUYULUYOR

Şiddetli rüzgarın elektrik hatlarına zarar vererek yeni yangınlara neden olmasından da endişe ediliyor.

Eyaletin 36 şehrinde 48 saat veya daha uzun süreli elektrik kesintisi yaşanırken bundan yaklaşık 2,5 milyon insan etkileniyor.

Ulusal Meteoroloji Servisi tarafından yapılan açıklamada, saatte 120 kilometreye çıkan rüzgar hızının bölge için “tarihi” düzeyde olduğuna vurgu yapıldı.