ABD'de 1 milyondan fazla ölüye koronavirüs nedeniyle yardım çeki gönderildi!

ABD'de 1 milyondan fazla ölüye koronavirüs nedeniyle yardım çeki gönderildi!

ABD'de, koronavirüs pandemisi nedeniyle gönderilen yardım çeklerinin, hayatını kaybeden 1 milyondan fazla insana da gönderildiği ortaya çıktı.

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen, 100 binden fazla insanın hayatını kaybetmesi ile sağlık sistemi tartışılan ABD'de, 1 milyondan fazla ölüye COVID-19 ekonomik yardım çeki gitti.

ekonomik zorluk yaşayanlara gönderilen yardım çeklerinden en az 1 milyon 100 bininin ölmüş olanlar adına gönderildiği öğrenilirken, çeklerin toplam değerinin 1,4 milyar dolar olduğu belirtildi. 

Vergi ödeyen kişilere ailedeki kişi başı bin 200, çocuk başı 500 dolar gönderilmesini öngören paket kapsamında, 2018 ve 2019 yıllarında vergi iadesi yapan kişilere çekler otomatik olarak banka hesapları üzerinden yatırıldı, çekler bazı kişilerin ise ev adreslerine gönderildi.

Euronews’ta yer alan habere göre, martta başlayan çek ödemelerinde mayısa kadar ölü kişilerin durumunun hesaba katılmadığı bu nedenle çeklerin hayatta olmayan 1 milyon 100 bin kişiye de gittiği belirtildi.