ABD vizesi için sosyal medya incelemesi

ABD vizesi için sosyal medya incelemesi

ABD Dışişleri Bakanlığı vize ve göçmenlik statüsü için başvuru yapanların sosyal medya geçmişlerinin incelenmesi gerektiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı vize ve göçmenlik statüsü için başvuru yapanların sosyal medya geçmişlerinin incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan belgede sosyal medya hesaplarının incelenmesi planı her yıl 15 milyon kişiye uygulanacak. Son 5 yılda yapılan paylaşımlara bakılacak.

ABD İdari ve Bütçe Ofisinin onayını bekleyen teklif, sosyal medya hesaplarının yanı sıra başvuru yapanların son 5 yıl içerisinde kullandıkları telefon numaralarını, e-mail adresleri ve farklı ülkelere yaptıkları yolculukların belgelerini de başvuru belgelerinin içine dahil edilmesini kapsıyor.

Söz konusu teklifin diplomatik ve resmi vize başvurularına uygulanmayacağı kaydedildi. Vize başvurularıyla ilgili getirilmesi planlanan yeni "güvenlik incelemelerinin" cuma gününden itibaren 60 gün sonra uygulamaya konulacak.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra ABD'ye yapılan girişler konusunda ekstra önlemler alacaklarını söylemişti.