ABD Venezuela'daki sabotajlara devam ederken, diplomatik personelini geri çekti

ABD Venezuela'daki sabotajlara devam ederken, diplomatik personelini geri çekti

ABD, Venezuela'da elektrik santrallerine yaptığı saldırılardan sonra ülkedeki tüm diplomatik personeli geri çekme kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela'daki büyükelçiliğinde bulunan tüm görevli personelini bu hafta geri çekeceğini açıkladı.

Pompeo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, Venezuela'daki büyükelçiliğinde bulunan tüm personelini bu hafta geri çekecek. Bu karar, Venezuela'daki kötüleşen durumu ve ABD büyükelçiliğindeki diplomatik personelin varlığının ABD politikasında bir kısıtlama haline geldiği sonucunu yansıtıyor" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ocakta Venezuela'daki ABD Büyükelçiliğinde görevli ikinci derece personeline ülkeyi terk etmesi talimatı vermiş fakat birinci derece personelin görevlerine devam edeceğini açıklamıştı.

Talimatın, Venezuela'daki ABD diplomatik temsilciliklerinde çalışan 150 civarındaki personelin güvenliğini sağlamanın zor olduğu için verildiği, buna rağmen başkent Caracas'ta bulunan büyükelçiliğin açık kalmaya devam edeceği kaydedilmişti.

[ih2]

ELEKTRİK KESİNTİSİ DEVAM EDİYOR

Venezuela'da 5. gününe giren elektrik kesintisi devam ederken, Venezuela yönetimi tarafından ilan edilen resmi tatil bugün de sürecek. 

Devlet Başkannı Nicolas Maduro da dün gece sabotajların devam ettiğini ancak elektriği geri getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Venezuela'daki elektrik kesintisi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya göre, ABD tarafından yüksek teknolojiye sahip ürünlerle siber saldırılar sonucu gerçekleşti. 

Kendini başkan ilan eden Juan Guaido'nun da twitter hesabından "Herkes biliyor ki bu iktidar gittiğinde ışıklar gelecek" şeklinde konuşması bu savı destekler nitelikteydi.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz gün başkent Caracas'ta muhalifler, bir elektrik santralini ateşe verdi.