ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yakalanması için 15 milyon dolar ödül koydu

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yakalanması için 15 milyon dolar ödül koydu

Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu narko terörizmle suçlayarak yakalanması için ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı'nın "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında rolleri olduğu" gerekçesiyle Maduro ile Venezüella yönetimindeki bazı kişiler hakkında iddianame hazırladığı bildirildi. Venezüellalı yetkililer 'narko-terör' ile suçlandı.

Maduro'nun yanı sıra hakkında iddianame hazırlanan kişilerin, iktidardaki Venezüella Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı ve Kurucu Meclis (ANC) Başkanı Diosdado Cabello, Venezüella Askeri İstihbarat Şefi Hugo Carvaja, eski Tümgeneral Cliver Alcala Cordones, Sanayi ve Tabii Üretim Bakanı Tarık el Aissami olduğu belirtildi.

Açıklamada, Maduro'nun tutuklanması ya da yakalanması için bilgi paylaşan kişilere 15 milyon dolara kadar, hakkında iddianame hazırlanan diğer kişilere ilişkin bilgi verenlere de 10 milyon dolara kadar para ödülü verileceği kaydedildi. 

Söz konusu kişilerle ilgili, "Bu kişiler, Maduro rejiminde üst düzey görevlerde bulunurken, Venezüella hava üssünden ayrılan uçakların ve ülkenin limanlarını da kontrol ederek, ülkeden narkotik maddelerin sevk edilmesine yardımcı oldular" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, "ABD, Venezüellalıların özgür ve adil bir seçim yoluyla demokrasilerini yeniden sağlamasına yardımcı olmaya kararlı" değerlendirmesinde bulunuldu.