ABD ve Yunanistan'dan Girit Adası'nın güneyinde askeri tatbikat

ABD ve Yunanistan'dan Girit Adası'nın güneyinde askeri tatbikat

Akdeniz'de giderek tırmanan gerilime bir yenisi daha eklendi. Türkiye, bölgedeki sondaj faaliyetleri sebebiyle Yunanistan ve Fransa ile karşı karşıya gelirken, şimdi ise ABD-Yunanistan tatbikatı yapıldı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, dün ABD ile ortak askeri bir tatbikat gerçekleştirdiklerini duyurdu. İki ülkenin daimi iş birliğini vurgulayan Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, ABD ile Girit Adası'nın kuzeyinde donanma ve hava unsurlarının da katıldığı ortak bir tatbikat düzenlediğini bildirdi.                                                                                                                                             
Yunanistan ve ABD’nin güçlü bağlarına vurgu yapılan açıklamada, dün Girit Adası açıklarında yapılan tatbikatın, “gerek ikili gerek NATO ittifakı çerçevesindeki operasyonel hazırlık, savaş yeteneği ve iş birliği düzeyinin artırılmasının kanıtı olduğu” ifade edildi.                                                                                                                 
Girit Adası’nın güneyindeki deniz alanında düzenlenen tatbikata Yunanistan’dan, “Egeon” fırkateyni, 214 tipi denizaltı ve altı F-16 uçağı ile katılırken, ABD tarafından ise USS Winston S. Churchill savaş gemisi ve helikopterlerinin katıldığı aktarıldı.