ABD, Tiktok ve WeChat uygulamalarını yasaklıyor

ABD, Tiktok ve WeChat uygulamalarını yasaklıyor

ABD'de Çinli Tiktok ve WeChat uygulamaları pazar gününden itibaren yasaklanacak.

ABD'de, Çinli video paylaşım uygulaması Tiktok ve WeChat pazar gününden itibaren yasaklanacak.

ABD Başkanı Donald Trump geçen gün yaptığı açıklamada, "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak" ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın bu ifadelerinin ardından Tiktok'un ABD'li bir şirkete satışı gerçekleşmedi. Bu gelişmeler sonucunda ABD, Tiktok'un 20 Eylül'den itibaren yasaklanacağını duyurdu.

TİKTOK YÖNETİMİ DAVA AÇMIŞTI

Video paylaşım uygulaması Tiktok, ABD'de Başkan Donald Trump yönetimine ByteDance ile ilişkileri yasakladığı için dava açmıştı. Şirketin dava gerekçesinde Trump'ın kararlarının iyi niyetli olmadığını ve siyasi olduğu öne sürülmüştü. İddianamede, ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve ABD Ticaret Bakanlığı sanık olarak geçmişti.

Tiktok'un basın açıklamasında, “Trump yönetimi, endişeleri gidermek için tam ve iyi niyetle yürüttüğümüz kapsamlı çabalarımızı görmezden geldi. ABD hükümetine dava açma kararı bizim için kolay olmadı. Ancak haklarımızı, topluluğumuzun ve çalışanlarımızın haklarını korumak için harekete geçmekten başka seçeneğimiz olmadığını düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.