ABD Ticaret Bakanlığı 6 ülkeyi 'düşman' ilan etti

ABD Ticaret Bakanlığı 6 ülkeyi 'düşman' ilan etti

Altı ülkenin '‘düşman’' olarak tanımlandığı kararname, bilgi teknolojileri alanındaki anlaşmalara yönelik denetimi sıkılaştırma fırsatını veren yeni kurallar getiriyor.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ''Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Hizmetleri (ICTS) Tedarik Zincirinin Güvence Altına Alınması'' başlıklı kararnamede, Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore ve Küba hükümetlerinin yanı sıra, Venezuela lideri Nikolas Maduro '‘düşman’' olarak tanımlandı. Kararname, bilgi teknolojileri alanındaki anlaşmalara yönelik denetimi sıkılaştırma fırsatını veren yeni kurallar getiriyor.

Sputnik'te yer alan habere göre ABD Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı Sekreteri Wilbur Ross’un açıkladığı yeni kuralların, ülkenin bilgi ve iletişim teknolojileri tedarik zincirine istikrar ve güven sağlayacağı ve bu amaçlar doğrultusunda, 6 yabancı ülke hükümetini ''düşman'' olarak belirlediği ifade edildi. Söz konusu ülkelerin Çin, Rusya, İran, Kuzey Kore, Küba ve Venezuela lideri Nikolas Maduro olduğu belirtildi.

Ross, “ICTS tedarik zincirinin agresif bir şekilde güvence altına alınması, ABD vatandaşlarını ve işletmelerini, kişisel bilgilerin veya hassas verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini kötü niyetli dış düşmanlar ve ABD’ye zarar vermek isteyenler tarafından zayıflatabilecek güvenlik açıklarına karşı koruyacak” ifadesini kullandı.