ABD tehdit etti dolar uçtu

ABD tehdit etti dolar uçtu

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in "Brunson, serbest bırakılmazsa Türkiye'ye yaptırım uygulayacağız" açıklamasının ardından dolar 4,88'in üzerine çıktı. Haberin ardından borsa bir anda 3000 puan düştü.

 ABD’li rahip Brunson’un tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesinin ardından dün sert bir yükseliş gerçekleştiren yurtiçi piyasalar, ABD Başkan Yardımcı Pence’in “Brunson, serbest bırakılmazsa Türkiye’ye yaptırım uygulayacağız” açıklamasının ardından düşüşe geçti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD’li Rahip Brunson tamamen serbest bırakılana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğini söyledi. Dünya gazetesi'nin haberine göre borsa bir anda 3000 puan düştü, dolar kuru 4,88’in üzerine çıktı.

BORSA 94.000 PUANIN ALTINA DÜŞTÜ

Güne yükselerek başlayan ve Pence’nin sözleri öncesinde yüzde 2’ye yakın yükselişle 96.680 seviyesine kadar çıkan Borsa İstanbul 100 endeksi, haberin ardından dakikalar içerisinde 94.000 puanın altına indi. Endeks, saat 17:50’de 93.500 puandaydı.

Sabah ilk işlemlerde 4,77 seviyesine kadar geriledikten sonra 4.81 civarında dengelenen dolar/TL kuru, Pence’nin açıklamaları sonrasında 4,8840 seviyesine fırladı. Kur, ilk tepkinin ardından 4,86’ya geriledi.

ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson hakkında FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası isteniyor. Brunson’un tutukluğu “sağlık sorunları” gerekçe gösterilerek dün ev hapsine çevrildi. 

DAHA FAZLA