ABD Suriye'ye müdahale edeceğini açıkladı

ABD Suriye'ye müdahale edeceğini açıkladı

ABD'nin BM temsilcisi BMGK ne karar verirse versin ABD'nin sözde kimyasal saldırıya yanıt vereceğini söyledi.

BGMK'nın kararı ne olursa olsun Suriye'ye karşılık verileceği tehdidinin hemen ardından Akdeniz'de bulunan ABD savaş gemisi Suriye'ye doğru hareket etti.

Bunun üzerine Rus jetleri havalandı.

ABD'ye ait Donald Cook isimli destroyerin Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı öne sürüldü. "Arleigh Burke" sınıfı Donald Cook (DDG-75) adlı füze destroyeri, Tartus'un 100 kilometre açığına kadar geldiği ve gemide 60 adet Tomahawk füzesi olduğu iddia edildi.

Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.    

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Rusya, Suriye'nin kimyasal programını bitirme sözünde durmadı. Duma'da saldırının yapıldığı yer incelemeye açılsın. Trump hala Suriye'deki askerleri çekme taraftarı, ancak Esad'ın sivillere karşyı kimyasal silah kullanmayacağından emin olmak istiyor." denildi.

BGMK'DA SURİYE TEMSİLCİSİ CAFERİ KONUŞTU ABD TEMSİLCİSİ TOPLANTIYI TERKETTİ

BMKG'daki Suriye temsilcisi Caferi: "BM'ye; silahlı grupların Klor ve Sarin gazına sahip olduklarını ve bunları kullanmaya, fabrikasyon haberler yaymaya hazırlandıklarına dair onlarca mektup verdik. Belgelendirdik. Hiçbir şey yapılmadı, okunmadı bile. Bugün Suriye olarak Doha, Riyad, Paris, Ankara, Washington ve Londra'nın; IŞİD, Nusra, Rahman Kolorduları ve diğer gruplara kimyasal silah dahil her türlü desteği vermekle suçluyoruz. Suriye ve Irak'ta bu silahlar kullanıldı. Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'ye kötü haberlerimiz var. Destekledikleri silahlı örgütleri bitirdik. İsrail'in saldırıları, kuklaları terörist örgütleri korumaya yetmeyecek. Suriye, topraklarını teröristlerden temizlemeye devam edecek. ABD yalanlarla Irak'ı işgal etti. ABD yalanlarla Libya'yı yıktı. ABD yalanlarla Suriye'ye saldırdı. Bugün yine yalanlar var.'' dedi. ABD'nin BGMK'daki temsilcisi Nikki Haley, Caferi'nin konuşmasından sonra oturumu terketti.

RUSYA'DAN ABD'YE YALANLAMA

Rusya BMGK temsilcisi konuşmasında, "Duma'da anlaşma sonucu İslam Ordusu çıkıyor. Duma'da kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybetmiş bir tane insan yok. Buna dair tüm iddialar yalan. Bu tiyatroyu hepimiz geçen sene izledik. Washington, fabrikasyon kimyasal saldırı haberleri için eğitim verdi. Ayrıca ABD, kimyasal saldırı haberlerinden hemen önce askeri hazırlıklara başladı" dedi.

İngiliz Dışişlerii Bakanına da "Çok zekiymiş gibi davranmaya çalışıyor. Bizim dostumuz olmak istemiyorsanız arkanızdan ağlayacak değiliz veya sizi zorlayacak değiliz" ifadeleriyle cevap verdi.

ABD OYLAMAYI ERTELETTİ SABAHA KARŞI SALDIRI BEKLENİYOR

Trump Macron'la telefonda görüştü. İkilinin saldırı konusunda anlaştığı ve sabaha karşı 04.00'te saldıracakları iddia ediliyor. Öte yandan oylamanın yapılmasını ABD yarına erteletti. Bu da saldırı iddialarını destekleyen bir veri olarak değerlendiriliyor.

SURİYE VE RUS JETLERİ DEVRİYE UÇUŞLARINI SIKLAŞTIRDI

ABD'nin ve Fransa'nın Suriye'ye saldırı konusunda anlaşması üzerine, Suriye hava savunma sistemleri hazır hale getirildi ve jetler Suriye hava sahasındaki devriye uçuşlarını sıklaştırdı.