ABD seçimleri yaklaşırken Twitter'dan üst düzey önlem

ABD seçimleri yaklaşırken Twitter'dan üst düzey önlem

Twitter, ABD başkanlık seçimleri öncesi ele geçirilebilecek hesaplara karşı önlem alındığını duyurdu.

Twitter, ABD'de 3 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi üst düzey siyasilerin ve gazetecilerin hesaplarının ele geçirilme riskine karşı güvenliği artıracağını açıkladı.

Twitter konuya ilişkin bir açıklama yaparak bilgisayar korsanlarının siyasilerin ve gazetecilerin hesaplarını ele geçirme riskine karşı, daha gelişmiş savunma sistemleri kullanılacağını belirtti. Açıklamada, seçimler öncesi ''bu tür güvenlik önlemlerinin alınmasının kritik bir önleyici adım'' olduğu ifade edildi.

Yüksek profilli hesapların güçlü parolalar kullanmasının gerekeceği belirtilen açıklamada, Twitter'ın parolaları sıfırlamak için e-posta veya telefon numarasıyla onay gerektiren bir ayarı etkinleştireceği ve bu hesaplara ayrıca iki aşamalı kimlik doğrulama kullanmalarını tavsiye edeceği kaydedildi.

DAHA ÖNCE BAZI HESAPLAR ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Twitter'da daha önce aralarında ABD başkanlığı için yarışan Demokrat aday Joe Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama, iş adamları Bill Gates ve Elon Musk gibi milyonlarca takipçisi bulunan bazı hesaplar ele geçirilmişti ve bu hesaplardan Bitcoin ile ilgili paylaşımlar yapılarak para gönderilmesi istenmişti.

FACEBOOK REKLAMLARI YASAKLADI

Bir başka sosyal medya platformu olan Facebook ise geçen günlerde aldığı karar ile ABD seçimlerine 7 gün kala siyasi reklamlara izin vermeyeceğini duyurmuştu.

Seçimlere 7 gün kala adayların yeni iddialara yanıt verecek yeteri kadar zamanları olmaması ihtimaline karşı Facebook'ta siyasi reklamlara izin verilmeyeceğini vurgulayan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, seçim sonuçları açıklanmadan önce zafer ilan eden adayların paylaşımlarına ise uyarı etiketi ekleyeceklerini kaydetmişti.