ABD seçim güvenliği yetkililerinden Trump’ın 'hile' iddialarına ret

ABD seçim güvenliği yetkililerinden Trump’ın 'hile' iddialarına ret

ABD seçim güvenliği yetkilileri Trump'ın seçimde hile ve usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddetti. Söz konusu seçime ilişkin “Bugüne kadarki en güvenilir olanı” ifadeleri kullanıldı.

ABD federal seçim yetkilileri, ABD'de yapılan başkanlık seçimlerine ilişkin Donald Trump'ın 'hile' iddialarını reddetti. Yettkililer, seçimin 'bugüne kadarki en güvenli seçim' olduğunu söyledi. Seçimi inceleyen komite "Seçimde sayılmayan, değişiklik yapılmış veya sistemde silinmiş oy tespit edilmedi" ifadelerini kullandı. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, seçim yetkilileri Trump'ın hiçbir kanıt göstermeden kendisine verilen 2,7 milyon oyun silindiğine dair iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Öte yandan Trump, seçim yenilgisini henüz kabul etmedi.

Trump, kilit öneme sahip eyaletlerde seçim sonuçlarına karşı yasal yollara başvururken, temelsiz usulsüzlük yapıldığını iddia ediyor.

'SEÇİMİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE GEÇTİĞİNDEN EMİNİZ'

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nda seçim güvenliği üzerine çalışan birim Perşembe günü yayınladığı bildiri yayınladı.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı adlı birim "Seçim sürecimiz hakkında çok sayıda temelsiz iddia ve yanlış bilgi dolaşıma sokulsa da seçimin güvenli bir şekilde geçtiğinden eminiz, siz de emin olabilirsiniz" dedi