ABD Savunma Bakanlığı: Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de işi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız

ABD Savunma Bakanlığı: Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de işi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, S-400 savunma sistemi konusunda Türkiye’yle henüz bir çözüme varılmadığını ancak iletişimin önceki döneme daha iyi olduğunu söyledi. Shanahan, “Eğer Türkiye S-400 kararında kararlı ise biz de işi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız" dedi.

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, S-400 savunma sistemi konusunda Türkiye’yle henüz bir çözüme varılmadığını ancak iletişimin önceki döneme daha iyi olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE’DEN ÇIKARMAK ZORUNDA KALIRIZ'

“Türkiye’siz devam etmek seçenek mi?” sorusuna Patrick Shanahan, “Eğer Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de işi Türkiye’den çıkarmak zorunda kalırız” dedi. Bunun için bir takvim ya da Türkiye’ye tanınan bir süre olup olmadığı sorusunu ise Shanahan, “Böyle bir süre ya da takvim yok. Tek takvim uçakların teslim tarihi. Ama eğer bir şey yapacaksanız, bu konuda ciddi davranmalı ve planlarınız ona göre uygulamaya koymalısınız” yanıtını verdi.

'BİR PLANIMIZ VAR'

Patrick Shanahan, “Bütün F-35’leri diğer müşterilerimize sorunsuz bir şekilde teslim edebilmemiz için sıfıra yakın bir risk barındıran sıkı planlar istiyorum. O nedenle görüşmeler yaparken bu riski aza indirmek için ne gibi kararlar almamız lazım diye konuşuyoruz. Ama aynı zamanda Türkiye ile de konuşuyoruz” dedi. “Onlarla görüşmeleriniz sırasında hazır olduklarını hissettiniz mi?” şeklindeki soruya da Shanahan, “Bu onlar için de gerçekten karmaşık bir durum. Yani, bu büyük bir karar. Ve orada durup, onlara baskı uygularsak, muhtemelen ihtiyaç duymadıkları bir karmaşa seviyesi ekler. Ama bir planımız var” dedi.