ABD polisi, mart ayında ölen siyah vatandaşı kafasına poşet geçirerek boğmuş!

ABD polisi, mart ayında ölen siyah vatandaşı kafasına poşet geçirerek boğmuş!

New York eyaletinin Rochester kentinde mart ayında ölen siyah Daniel Prude'un, polisin kafasına poşet geçirmesi sonucu boğularak öldüğü ortaya çıktı.

ABD'nin New York eyaletinde geçen mart ayında öldürülen siyah Daniel Prude'un, polisin kafasına poşet geçirmesi sonucu boğularak yaşamını yitirdiğine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Rochester kentinde meydana gelen cinayetin görüntülerinde, sokakta çıplak bir şekilde teslim olan Prude'un polisin uyarısının hemen ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı ve ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin ise zararsız ve kelepçeli bir şekilde yatan Prude'un kafasına poşet geçirerek yere doğru bastırdığı görülüyor.

7 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

ABD basınında yer alan haberlere göre, Prude'un bilinçsiz bir şekilde hastaneye kaldırıldıktan sonra solunum cihazına bağlandığı ve otopsi raporuna göre ise 7 gün sonra hayatını kaybettiği kaydedildi. Prude'un ölümü, otopsi raporunda ''fiziksel baskı sonucu boğulma komplikasyonları'' ve cinayet olarak kayda geçti.

New York Başsavcılığının Prude'un ölümünü soruşturduğu, Daniel Prude'un ailesinin ise oğullarının haksız yere öldürüldüğü gerekçesiyle Rochester kentine dava açacağı belirtilirken; medyaya yansıyan görüntüler ise her kesimden büyük tepki topladı.

NE OLMUŞTU?

ABD, mayıs ayında Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde siyah George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi ve son olarak Wisconsin'in Kenosha kentinde siyah Jacob Blake'in polis tarafından çocuklarının gözü önünde 7 kez ateş açılarak vurulması sonucu bir süredir ülke genelinde protestolara ve siyahlara yönelik yeniden alevlenen polis şiddeti tartışmalarına sahne oluyor.