ABD ordusuna göre KDHC'ye karşı 'tek çözüm': İşgal

ABD ordusuna göre KDHC'ye karşı 'tek çözüm': İşgal

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Michael Dumont, Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdiği mektubunda, KDHC'nin elindeki nükleer gücü ortadan kaldırmanın "tek yolunun" karadan işgal olduğunu belirtti.

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Michael Dumont, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ile savaş durumunda nelerin yaşanacağına ve hangi önlemlerin alındığına ilişkin Temsilciler Meclisi üyeleri Ted Lieu ve Ruben Gallego tarafından yönlendirilen soruları bir mektup ile yanıtladı.

"CAYDIRICI BİR CEVAP VERMEYE HAZIRIZ"

[ih3]

Dumont mektubunda, ABD'nin KDHC'ye yönelik yaptırımlarını ve öncülük ettiği uluslararası baskıyı desteklediklerini belirtirken, KDHC'nin "saldırgan duruşundan" vazgeçmediğini söyledi. 

ABD'nin bölgedeki müttefikleri Kore Cumhuriyeti ve Japonya'yı "korumak" için her önlemi aldığını belirten Dumont, "Gerektiğinde tüm askeri yetenekleri kullanarak caydırıcı bir cevap vermeye" hazır olduklarını söyledi. 

"SEUL'ÜN SADECE 35 KİLOMETRE UZAKTA OLMASI GÜVENLİK SORUNU"

Kore Cumhuriyeti'nin başkenti Seul'ün KDHC'ye 35 kilometre uzaklıkta olduğuna vurgu yapan Dumont, bu durumun 25 milyonluk bir nüfusa sahip Seul için bir güvenlik sorunu olabileceğini belirtti. 

"TEK YOL KARADAN İŞGAL"

[ih2]

KDHC ile savaş çıkması durumunda kayıp tahminlerinin yapılmasının zor olduğunu belirten Dumont, buna karşılık KDHC'nin nükleer güç kapasitesini sürekli olarak takip ettiklerini belirterek, "Kuzey Kore'nin nükleer silah porgramının tüm büleşenlerini 'kesin bir şekilde yok etmek' için tek yol karadan işgaldir" ifadelerini kullandı. 

KDHC'nin karşılık olarak biyolojik silahla saldırı gerçekleştirebileceğini belirten Dumont, "Kuzey Kore, biyolojik silah araştırma ve geliştirme yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor" dedi. 

"RUSYA VE ÇİN, ABD İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYI TERCİH EDEBİLİR"

ABD Savunma Bakanlığı'nın KDHC'ye yönelik müdahalesine ilişkin Çin ve Rusya'dan gelebilecek karşı çıkışlara karşı ulusal güvenli çıkarlarını koruma altına alacak bir acil durum planı hazırladığını belirten Dumont, "Rusya ve Çin ile çıkarlarımızın kayda değer ölçüde farklı olmadığı alanlar var. Rusya ve Çin çıkarlarımızın örtüştüğü bu alanlarda Birleşik Devletler ile çatışmayı önlemeyi ve bizimle işbirliği yapmayı tercih edebilir" dedi.