ABD Kongre Binası 'güvenlik tehdidi' nedeniyle kapatıldı

ABD Kongre Binası 'güvenlik tehdidi' nedeniyle kapatıldı

ABD'nin başkenti Vaşington'da bulunan Kongre Binası güvenlik tehdidi nedeniyle giriş-çıkışlara kapatıldı. Çıkan çatışmada en az 3 kişi yaralandı.

Vaşington'da bulunan ABD Kongre Binası'nın çevresi ve Capitol'e çıkan caddeler kapatıldı. Bölgenin neden kapatıldığına dair bir açıklama gelmedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD Kongre Binası çevresinde bulunan bariyerlere bir araç çarptı. Olayın ardından çıkan çatışmada 2'si polis, en az 3 kişinin vurulduğu belirtildi.

Olayların ardından  ABD Kongre Binası 'dışarıdan gelen güvenlik tehdidi' nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı.

CNN’in Kongre binasında görevli polis kaynaklarından edindiği bilgilere göre şüpheli şahsın, barikatlara doğru aracını sürdükten sonra bıçak çektiği iddia edildi. Bilinci yerindeyken hastaneye kaldırılan şüphelinin hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayda yaralanan polislerden birinin bıçaklandığı kaydedildi.

Kongre binası önündeki barikata aracıyla çarptıktan sonra polis tarafından vurulan şüpheli hastanede öldü.

POLİSLERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD Kongre Polis Departmanı Müdür Vekili Yogananda Pittman ve Washington DC Polis Müdür Vekili Robert Contee olaya ilişkin basın toplantısı yaptı.

Yerel saat ile 13.00'de bir şüphelinin aracıyla iki polis memurunu ezdiğini, ardından Kongre çevresindeki barikatlara daldığını anlatan Pittman, "Şüpheli, aracından elinde bıçakla çıktı. Polis memurlarımız duruma müdahale etti. Şüphelinin sözlü uyarılara uymaması üzerine polislerimiz ateş açtı. Şu anda şüphelinin ölü olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

İki kongre polisinin yaralandığını söyleyen Pittman, "Çok ama çok üzülerek söylüyorum ki yaralı polislerimizden birisi yaşamını yitirdi" dedi.