ABD kıyılarına aynı anda iki fırtına yaklaşıyor

ABD kıyılarına aynı anda iki fırtına yaklaşıyor

ABD Ulusal Fırtına Merkezi tarafından yapılan açıklamada Luisiana ve Teksas eyaletleri arasında kalan bölgeye aynı aynda iki tropik fırtınanın yaklaştığı belirtildi. Açıklamada ayrıca tropik fırtınanın Meksika Körfezi’ne doğru ilerlediği söylendi.

ABD Ulusal Fırtına Merkezi, ABD tarihinde ilk kez aynı anda oluşan 2 tropik fırtınanın Meksika Körfezi’ne doğru ilerlediğini açıkladı.

Luisiana ve Teksas eyaletleri arasında kalan bölgede etili olmasını beklediklerini aktaran merkez, iki fırtınanın salı gecesi ile çarşamba erken saatler arasında gerçekleşeceğini söyledi.

Ulusal Meteoroloji Servisi'nin yaptığı açıklamada ise fırtınanın gücünün tahmin edilmesinin zor olduğu belirtilirken “Her iki fırtına da yakından takip ediliyor” denildi.

Konuya ilişkin konuşan Colorado Eyalet Üniversitesi’nden Phil Klotzbach “Her iki fırtına da kasırga haline gelirse bu, tarihin kaydettiği ilk olay olacak” ifadelerini kullandı. 

'FUJİWHARA ETKİSİ YAŞANABİLİR'

İki fırtınanın birleşme ihtimalini değerlendiren bilim insanları, iki fırtınanın daha da yakınlaşması halinde 'Fujiwhara etkisi' olarak bilinen ve birbirlerinin yörüngesinde dönmesi olarak tanımlanan hava olayının yaşanabileceğini belirtti.