ABD Kabil’e hava saldırısı düzenledi: Biri çocuk 2 kişi öldü

ABD Kabil’e hava saldırısı düzenledi: Biri çocuk 2 kişi öldü

ABD Kabil'e hava saldırısı düzenledi, biri çocuk 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Taliban sözcüsü ABD'nin hava saldırısında, Kabil havalimanında intihar saldırısı düzenlemeyi planlayan bir intihar bombacısının içinde bulunduğu aracın hedef alındığını söyledi.

Afganistan basınından aktarılan bilgiye göre, başkent Kabil’de havalimanı yakınındaki yerleşim yerinde patlama meydana geldi. Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bir eve roket düştüğünü ve biri çocuk 2 kişinin öldüğünü 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Afganistan basınının aktardığı bilgiye göre Kabil’de patlama meydana geldi.

Reuters, görgü tanıklarına dayandırdığı haberde patlamanın roket saldırısı sonucu gerçekleştiğini duyurdu.

AP ajansına açıklama yapan Taliban sözcüsü ise ABD'nin hava saldırısında, Kabil havalimanında intihar saldırısı düzenlemeyi planlayan bir intihar bombacısının içinde bulunduğu aracın hedef alındığını söyledi.

Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bir eve roket düştüğünü ve bir çocuk 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Patlama nedeniyle 3 kişi de yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

‘ABD DEAŞ’I HEDEF ALDI’

Ancak Ruters’a konuşan iki ABD’li yetkili ise Kabil’de hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda DEAŞ militanlarının hedef alındığı bildirildi. Pentagon konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Taliban sözcüsü ise ABD jetlerinin Kabil Havalimanı‘na yönelik saldırı girişimindeki bir intihar bombacısını hedef aldığını duyurdu. Sosyal medyada ise patlama sonrası şehirden dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı.