ABD Genelkurmay Başkanı: Bağdadi'ye ait görüntüleri yayımlamaya hazır değiliz

ABD Genelkurmay Başkanı: Bağdadi'ye ait görüntüleri yayımlamaya hazır değiliz

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley, Bağdadi'nin öldürüldüpü operasyona ilişkin "Gizlilik derecelerinin değerlendirildiği bir süreç olacak. Ondan sonra bazı görüntü ve fotoğraflar paylaşılacak" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper, IŞİD’in lideri Ebubekir Bağdadi operasyonu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Orgeneral Milley, "Elimizde Bağdadi operasyonuna ilişkin görüntü ve fotoğraf var ancak şu aşamada yayınlamaya hazır değiliz. Gizlilik derecelerinin değerlendirildiği bir süreç olacak. Ondan sonra bazı görüntü ve fotoğraflar paylaşılacak." dedi.

Donald Trump ise Bağdadi'nin ölü ele geçirildiği operasyonun görüntülerini yayımlayabileceklerini açıklamıştı. Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık. Ama ne yazık ki yakalanmadı. O büyük hasara yol açtı. Bu operasyonun videolarını yayımlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayımlarız" demişti.

Savunma Bakanı Mark Esper de “ABD, Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarının kontrolünü sürdürecek. IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi sağken bu yataklar IŞİD’in finansal kaynağı olarak operasyonlarına destek sağlıyordu. ABD ordusu, yatakları tehdit eden tüm güçlere ciddi yanıt verecek” diye konuştu.

ABD Suriye'den geri çekilme kararından sonra Deyr el Zor'daki petrol kuyuları için belli sayıdaki askerinin kalmasına karar vermiş, Irak'a çekilen askerlerin bir kısmı Suriye'ye geri gönderilmişti. ABD Başkanı Trump, söz konusu petrol sahalarını Kürt güçleri ile birlikte koruyacaklarını söylemişti.