ABD 'doğum turizmi'ni sonlandırıyor: Vizeler kaldırıldı!

ABD 'doğum turizmi'ni sonlandırıyor: Vizeler kaldırıldı!

Beyaz Saray açıklamasında "24 Ocak 2020'den itibaren Dışişleri Bakanlığı artık “doğum turizmi için ABD'ye girmek isteyen yabancılara geçici ziyaretçi (B-1 / B-2) vizesi vermeyecek" ifadeleri kullanıldı.

ABD’de ‘doğum turizmi’ için sıklıkla kullanılan geçici ziyaretçi vizesinin 24 Ocak’tan itibaren kaldırılacağı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD);  çocukları otomatik olarak vatandaşlık alabilsin diye ülkeye doğuma gelen yabancı ülke vatandaşlarına yönelik vize kurallarını sıkılaştırdı.

Beyaz Saray Basın Sekreterliği'nden yapılan açıklamada "24 Ocak 2020'den itibaren Dışişleri Bakanlığı artık “doğum turizmi için ABD'ye girmek isteyen yabancılara geçici ziyaretçi (B-1 / B-2) vizesi vermeyecek" ifadeleri kullanıldı.

ABD ANAYASASI NE DİYOR?

ABD Anayasası’nın 14’üncü maddesine göre, anne ve babasının vatandaşlığına bakılmaksızın, ABD’de doğan herkes vatandaşlık alma hakkına sahip.

TRUMP ‘KALDIRACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Trump, 2019 yılının Ağustos ve Ekim aylarında da, ABD’de doğan çocuklara vatandaşlık hakkı verilmemesi için başkanlık kararnamesi çıkarmak istediğini söylemişti.