ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesine göre Trump'ın görev süresi sona erdi!

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesine göre Trump'ın görev süresi sona erdi!

ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde Donald Trump ile ilgili sayfada, "Görevi 11.01.2021 tarihinde sona erdi" ifadeleri yer alıyor

ABD'de taraftarlarının Kongre Binası'nı işgal etmesiyle gelişen olaylar sebebiyle sert tepkilerin odağı olan Donald Trump için, ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde "Görevi 11.01.2021 tarihinde sona erdi" ifadeleri yer aldı. Bakanlığın bu açıklaması, 20 Ocak'ta görev süresi sona eren Trump hakkındaki azil çağrılarının sonuca ulaştığını düşündürse de henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. 

Diğer yandan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Başkan Donald Trump'ın görevden alınması sürecini işletmemesi durumunda azil sürecine derhal başlayacaklarını duyurmuş, Meclis'teki Demokratlara gönderdiği mektupta, 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tuttukları Trump'ın azil sürecine ilişkin izleyecekleri yönteme açıklık getirerek. Anayasa'nın 25. Ek Maddesini işletmesi suretiyle Pence'in Trump'ın görevden alınması sürecini başlatması için pazartesi günü Meclis'te bir tasarıyı gündeme getireceklerini belirtmişti.