ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'de: Erdoğan ve Çavuşoğlu'yla görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'de: Erdoğan ve Çavuşoğlu'yla görüştü

Türkiye'ye gelen Pompeo, Erdoğan ve Çavuşoğlu'yla görüştü. Görüşmelerde gündem aynıydı: Cemal Kaşıkçı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova ziyareti öncesi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla görüştü.

Esenboğa Havlimanı’nda gerçekleşen görüşmesi 35 dakika sürdü. Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Pompeo, buradan Türkiye’ye gelirken görüşmede gündem yine Cemal Kaşıkçı oldu.

ERDOĞAN’IN ARDINDAN ÇAVUŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ

Pompeo ardından mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da bir görüşme gerçekleştirdi. Kaşıkçı olayının gündemde olduğu bu görüşme de yaklaşık 40 dakika sürdü.

'GİRİLECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ'

Görüşmenin ardında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Dün akşam maalesef rezidansta bu soruşturma gerçekleşmedi ailesinin olduğunu iddia ettiler Suudlar. Bugün buraya da girileceğini umut ediyoruz. Bu konuda Suudi Arabistan'nın  gecikmeksizin her konuda bizimle işbirliği yapması gerektiğini daha önce de söylemiştik. Bu soruşturma ve incelemelerden sonra sizlere net bilgi verebiliriz" diye konuştu. 

'YAPTIRIMLAR SAÇMA SAPANDI'

Pompeo ile ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının görüşülüp görüşülmediğine ilişkin bir soru üzerine, Çavuşoğlu, "Yaptırımlar zaten saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde böyle yaptırım gibi veya diğer konuların olmaması gerektiği konusunda hemfikiriz. Kendileri de söyledi. Biz de buna vurgu yaptık. Düzelme bekliyoruz elbette. Saçma sapan bir yaptırımdı zaten. Yaptırımlar devam ederken ilişkiler hiç bir yere gitmez" ifadelerini kullandı. 

TRUMP İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti.