ABD Başkanı Biden: Bu yıl kabul edilecek mülteci sayısını artıracağız

ABD Başkanı Biden: Bu yıl kabul edilecek mülteci sayısını artıracağız

ABD Başkanı Joe Biden, Delaware eyaletinde basın mensuplarına mülteci sınırı konusunda açıklama yaptı. Biden, bu yıl kabul edilecek mülteci sayısının yükseltileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, kamuoyundan gelen eleştirilerin ardından, cuma günü 2021 için 15 bin olarak açıklanan mülteci kabul sınırını yükselteceğini açıkladı.

Delaware eyaletinde basın mensuplarına mülteci sınırı konusunda açıklama yapan Biden, "Bu sayıyı artıracağız. Sorun, güney sınırındaki gençlerle ilgili krizin devam etmesiydi. İki şeyi tek seferde yapamazdık, dolayısıyla şimdi o sayıyı artıracağız" diye konuştu.

Beyaz Saray, cuma günkü açıklamasında, selefi Donald Trump'ın 2021 mali yılı için koyduğu ve "tarihin en düşük sayısı" olarak kayıtlara geçen 15 bin mülteci kabulü sınırının korunacağını duyurmuş, kamuoyunda ve bazı Kongre üyelerinde bu karar tepkilere neden olmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, konuyla ilgili değerlendirmesinde, nihai rakamın Biden tarafından 15 Mayıs'a kadar belirleneceğini ifade etmişti.