ABD basınından çok çarpıcı iddia: Korsanlar, ABD nükleer silah ajansının ağlarına erişti

ABD basınından çok çarpıcı iddia: Korsanlar, ABD nükleer silah ajansının ağlarına erişti

Bilgisayar korsanlarının, ABD'nin nükleer silah stoklarını elinde tutan Enerji Bakanlığı ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin ağlarına eriştiği iddia edildi.

İleri Haber 

Bilgisayar korsanlarının, ABD'nin nükleer silah stoklarını elinde tutan Enerji Bakanlığı ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin ağlarına eriştiği iddia edildi. ABD’de yayın yapan Politico’nun, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, korsanlar bu iki kurumun yanı sıra başka önemli devlet kurumlarının ağlarına da erişebildi. 

Her iki kurum yetkililerinin, bugün Enerji Bakanlığı tarafından bilgilendirildikleri ve Kongre’nin ilgili organlarına da gerekli raporları iletmeye başladıkları öne sürüldü. 

Söz konusu korsan saldırısından, Federal Enerji Düzenleme Komisyonu, New Mexico ve Washington'daki Sandia ve Los Alamos ulusal laboratuvarları, Güvenli Ulaşım Ofisi ile Enerji Bakanlığı’nın Richland Saha Ofisi’ne ait ağların etkilendiği bildiriliyor. En ciddi hasarın, Federal Enerji Düzenleme Komisyonu’nun ağında meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Enerji Bakanlığı yetkililerinin, korsanların bilgilere erişimi hakkında henüz yeterince veriye sahip olmadıkları ve hasarın ne boyutta olduğunun da haftalarca tespit edilemeyebileceği de haberde yer alan iddialar arasında. 

Bilgisayar korsanlarının,yüzlerce resmi ve özel kuruma bilgi işlem yönetim ürünleri satan SolarWinds adlı yazılım şirketi üzerinden federal ağlara erişebildikleri düşünülüyor. 
Yetkililerin bugün Temsilciler Meclisi ve Senato’nun enerji, enerji ve su geliştirme, silahlı hizmetler komitelerine söz konusu gelişmeyle ilgili bildirimde bulunması bekleniyor. Federal Soruşturma Bürosu (FBI); Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, dün ortak bir açıklama yaparak, bir “siber güvenlik” faaliyetinin sürdüğünü kabul etti. Açıklamada, olayı ancak son günlerde fark ettikleri de belirtildi.