A Milli Takım'da Covid-19'a yakalanan 12 futbolcu, test sonuçları beklenmeden yemeğe götürüldü

A Milli Takım'da Covid-19'a yakalanan 12 futbolcu, test sonuçları beklenmeden yemeğe götürüldü

Son oynanan Letonya maçının ardından 4 futbolcunun daha Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Futbolcular test sonuçları beklenilmeden yemeğe götürüldü.

2022 Dünya Kupası Elemelerinde Hollanda, Norveç ve Letonya’yla karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda 12 kişide yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlandı. Futbolcuların test sonuçları beklenilmeden yemeğe götürülmesi dış basın başta olmak kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberinde ise yaşananlara yönelik yeni bir iddia yer aldı. Süper Lig'de 30. hafta maçları tamamlandıktan 1 gün sonra milli takımın Riva'daki Hasan Doğan Tesisleri'nde toplandığı hatırlatılan haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Kulüplerinden gelen futbolculara sabah saatlerinde Covid-19 testleri yapıldı. Bu noktaya kadar prosedür olması gerektiği gibi uygulandı. Ancak yapılan testlerin sonuçları beklenmeden tüm oyuncuların bir araya getirilmesi, ihmalin başlangıcı oldu. Sabah saatlerinde yapılan Covid-19 testleri, laboratuvara gönderildi.Ancak sonuçlar gelmeden kadrodaki futbolcular önce kahvaltıda bir araya geldi. Ardından da takım halinde antrenmana çıkıldı. Test sonuçları geldiğinde ise artık çok geçti. 2 futbolcuda koronavirüse rastlanması diğer futbolcuları da temaslı hale getirdi. Devam eden günlerde yapılan testlerde Covid-19 olan futbolcu sayısı artarak 9’a kadar ulaştı. Milli maçlar bittikten sonra kulüplerine dönen oyunculara yapılan test sonucunda pozitif vakalara rastlanınca, milli futbolcular izole edilerek 10 günlük karantina süreleri başlatıldı."