A Milli Futbol Takım'ında Şenol Güneş dönemi sona erdi

A Milli Futbol Takım'ında Şenol Güneş dönemi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı.

A Milli Futbol Takımın’da Şenol Güneş döneminin sona erdiği açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada “A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir" denildi.

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçında Hollanda’ya deplasmanda 6-1’lik skorla mağlup olmuştu. Tarihe geçen bu yenilginin ardından teknik direktör Şenol Güneş’in milli takımdaki geleceği tartışma konusu haline gelmişti.

Dün Güneş ile TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı açıklamada tecrübeli teknik adamla yolların ayrıldığını duyurdu.

TFF’den yapılan açıklama şöyle;

“A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir.

Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş'e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.”

GÜNEŞ'İN SÖZLEŞMESİ

Şenol Güneş’in EURO 2020’deki kötü performansın ardından maaşı tartışılmaya başlanmıştı. Sözleşmesini lira üzerinden yaptığını belirten Güneş’in tazminatı da merak konusu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yapılan toplantıda istifa opsiyonunu da masaya koyan Güneş’in ayrılığında rakam hakkında bilgi verilmedi.

Şenol Güneş’in TFF’den aldığı aylık miktar 266 bin euro. Sözleşmesinde özel bir madde yoksa TFF’nin bugün fesih kararı alması halinde ödeyeceği miktar 5,3 milyon euro. Türk Lirası olarak 52,5 milyon TL.

TFF ile sözleşmesinde özel bir madde olduğu iddiasına göre ise erken fesih halinde Şenol Güneş’in tazminatı 30 milyon TL.

OKAN BURUK İDDİASI

A Milli Takım teknik direktörlüğü için ismi geçenler arasında Başakşehir’i şampiyon yapan ve şu anda boşta olan Okan Buruk yer alıyor.

DAHA FAZLA