90 yılla yargılanan istismarcı 5 ay sonra serbest kaldı

90 yılla yargılanan istismarcı 5 ay sonra serbest kaldı

Antalya’da 10 yaşındaki bir çocuğu istismar eden ve 90 yılla yargılanan şahıs serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Antalya’da gerçekleşen istismar olayında, müzisyen anne F.Y. Muratpaşa ilçesindeki evlerinde, anneannesiyle bıraktığı 10 yaşındaki kız çocuğunun mutsuz olduğunu görünce, nedenini merak etti.

Çocukla konuşan anne, çocuğun kendisine ders çalıştıran apartman görevlisi 44 yaşındaki A.Ö. tarafından üç kez istismara maruz kaldığını öğrendi. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan iki çocuk babası A.Ö. tutuklandı.

Tutuklanan A.Ö.’nün, 10 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği de Adli tıp raporuyla belirlendi.

90 YILLA YARGILANDI

Yargılaması başlatılan A.Ö. hakkında Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarıcinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma” ve “tehdit ve kasten yaralama” suçlarından 90 yıl hapis istendi.

Mahkeme, ayrıca istismarın gerçekleştiği söylenen günlerde, aynı zamanda bir otelde de çalışan adamın oturduğu apartmana giriş-çıkışının olmadığını tespit etti.

Beş ay üç gün tutuklu kalan A.Ö. adli kontrolle serbest bırakıldı.

'BEN HANGİ ADALETE İNANAYIM?'

A.Ö:’nün serbest kalmasının ardından anne F.Y. şunları söyledi:

“Birden fazla taciz olmuş, en son tecavüz olmuş. Tecavüz raporlarla kesinleşti. Kızımın ifadesinde söylediği tarihler, aşağı yukarı yani kesin değil. Adli tıp kurumu raporu, tecavüzün o tarihlerde yapıldığını kesinleştirdi. Bu eylemi yapan kişi tutuksuz yargılanıyor ve buna yasal olarak itiraz edemiyorum. Sanık tutukluğuna itiraz edebiliyor ama ben tutuksuzluğuna itiraz edemiyorum. Ortada başka şüpheli yok. Olaydan sonra mahalleden taşındık. Kızım psikolojik destek alıyor. Dışarıda benzer birini görüncü çığlık çığlığa bağırıyor. Ben hangi adalete inanayım? İçim yanıyor, dayanılacak bir şey değil. Bunu atlamayacağız, bu geçmeyecek. Kızımın bu adamın serbest kaldığından haberi yok.”

DAHA FAZLA