9 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

9 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Çorum, Bartın, Zonguldak ile Konya'nın 15 ilçesinde ve Isparta'da da eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 9 ilde yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı. Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Çorum, Isparta ve Bartın ile Konya'nın Çeltik, Sarayönü, Seydişehir, Bozkır, Yunak ve Doğanhisar ilçelerinde yüz yüze eğitime bir gün ara verildiği ve uzaktan eğitimle devam edileceği belirtildi.

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulu ise yüz yüze eğitime 2 gün ara verilmesi, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da izinli sayılması yönünde karar aldı.

Isparta’da dün öğleden sonra başlayan, il merkezi ve ilçelerde etkisini artıran kar yağışının ardından 16 Şubat Salı günü il genelinde okullar tatil edildi. Vali Ömer Seymenoğlu, “Yoğun kar yağışı dolayısıyla Isparta il genelinde (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün ara verilmiş olup, eğitim uzaktan devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz 16 Şubat 2021 Salı günü de 1 gün idari izinli sayılacaktır” açıklaması yaptı.

DAHA FAZLA