İzmir'de 86 yaşındaki Fatma Erçetin, depremin ardından yükselen sulara kapılarak yaşamını yitirdi

İzmir'de 86 yaşındaki Fatma Erçetin, depremin ardından yükselen sulara kapılarak yaşamını yitirdi

İzmir'in Seferihisar bölgesinde bugün yaşanan depremin etkisiyle tsunami meydana geldi. Tsunaminin meydana geldiği Sığacık’ta yükselen suya kapılan Fatma Erçetin (86) hayatını kaybetti, dükkanlarda ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Seferihisar açıklarında saat 14.51’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından deniz sularının yükselmesi sebebiyle Sığacık'ta tsunami meydana geldi. Yükselen suya kapılan  Fatma Erçetin (86) hayatını kaybetti.

Depremin ardından tsunaminin meydana geldiği bölgeye Kızılay, AFAD, UMKE, itfaiye, AKS 110 ekipleri sevk edilirken, temizleme çalışmaları devam ediyor. Suların çekilmesiyle yaşanan olayın maddi boyutu gözler önüne serildi. Birçok dükkan kullanılmaz hale gelirken, taşan suların etkisiyle bir çok araçta sürüklendi.

 Sığacık Mahalle Muhtarı Yaşar Keleş de maddi hasarın fazla olduğunu belirtti. Keleş, “Depremden sonra deniz çekildi ve top sahası gibi oldu. Bizler de insanlara uzaklaşmaları gerektiğini söyledik. Kaçan kaçtı, kaçmayan etkilendi. Dışarıda kalan insanları sahibi olduğumuz kafeye soktuk. Mahallemizde maddi hasar çok büyük. Maalesef bir de can kaybımız var. Tekneler, arabalar, dükkanlar ve Kaleiçi çok hasar gördü" dedi.