8 ülkede 50 Türkiye vatandaşı koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

8 ülkede 50 Türkiye vatandaşı koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı, koronavirüs sebebiyle yurt dışında hayatını kaybeden Türkiye vatandaşlarının sayısının 50 olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle yurt dışında hayatını kaybeden Türkiye vatandaşlarının sayısının 50 olduğunu söyledi ve yurt dışında yaşayan 151 Türkiyeli'nin de test sonucunun pozitif olduğunu aktardı.

Türkiye’de en az 75 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsüs sebebiyle yurt dışında yaşayan 50 Türkiye vatandaşı da yaşamını yitirdi. Kıran, ölümlerin sekiz ülkede gerçekleştiğini belirtti.

Kıran, dünyanın farklı ülkelerinde virüs testi sonuçları pozitif çıkanların da olduğunu belirterek, “151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

'15 BİNE YAKIN TÜRKİYELİ YURT DIŞINDAN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ'

Kıran, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının ülkeye getirildiğini açıkladı ve “Bu taleplere hiçbir zaman duyarsız kalmadık. 45 farklı ülkeden bizlere intikal eden bilgiler ve özel uçuş izinleriyle 15 bine yakın vatandaşımızı bugün itibarıyla ülkemize getirmiş ve karantina altına almış bulunmaktayız. Bu çok büyük bir başarıdır” ifadelerini kullandı.