8 Mart davasında beraat

8 Mart davasında beraat

8 Mart mitinginde basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen üyesi Ayşegül Kocaaslan ve döviz taşıyan Özlem Gündüz yargılandıkları davadan beraat etti.

İzmir’de 2016 yılında gerçekleşen 8 Mart mitinginde Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan’ın yaptığı konuşma ve Özlem Gündüz’ün taşıdığı döviz gerekçe gösterilerek haklarında “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın 7’nci duruşması İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; Kocaaslan, Gündüz ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, çok sayıda kadın kurumu temsilcisi de izleyici olarak katıldı. Duruşmada savunma yapan Kocaaslan ve Gündüz üzerlerine atılı suçlamaları reddederek beraatlarını istedi.

İddia makamı Gündüz’ün “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla cezalandırılmasını isterken, Kocaaslan’ın ise beraatını istedi. Kararını açıklayan mahkeme, Kocaaslan ve Gündüz'ün üzerlerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi.

'KADIN DÜŞMANI YASALARINI TANIMAYACAĞIZ'

Duruşma öncesi, adliye önünde 8 Mart Kadın Platformu adına açıklama yapan İdil Uğurlu, "Kadın düşmanı yasalarınızı tanımayacağız ve bu yasaları her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz. Yaratılmaya çalışılan yeni ve geri bir toplumun inşa sürecine izin vermeyeceğiz. Sesimizi ve itirazlarımızı baskı ve şiddetle bastırma çabalarınıza rağmen her yerde kadın düşmanı yasalarınızı, teşhir etmeye devam edeceğiz" dedi.