78'liler Girişimi Sözcüsü Can ve 15 kişi tutuklandı

78'liler Girişimi Sözcüsü Can ve 15 kişi tutuklandı

İstanbul'da 7 Şubat günü gözaltına alınan ve aralarında 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 7 Şubat'ta gözaltına alınan 78’liler Girişimi Türkiye Sözcüsü Celalettin Can’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi, dört ayrı nöbetçi mahkemede yapılan sorgulamanın ardından “Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, gözaltına alınan isimlerden Atilla Sayir, Celalettin Can ve Erhan Sarıkaya hakkında tutuklama; Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Elif Bulut hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı verdi.

Gözaltına alınan diğer isimlerden Filiz Yılmaz, Metin İlan, Suphi Yıldız, Bedia Aydemir ve Gonca Yangöz İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Mehmet Şamil Altan, Abdulselam Yulcu, Taylan Talaş ve Hüseyin Gençer İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı; Mehmet Ali Ulusoy adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği de Gülsen Biter, Vahit Dalgıç, Taylan Urun ve Can Memiş hakkında tutuklama kararı verdi.