77. Uluslararası Venedik Film Festivali başladı

77. Uluslararası Venedik Film Festivali başladı

77. Uluslararası Venedik Film Festivali, 12 Eylül'de Altın Aslan'ın verilmesiyle sona erecek.

İtalya’da bu yıl 77'ncisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali başladı. İtalyan yönetmen Daniele Luchetti’nin yönettiği "Lacci" filminin gösterimiyle başlayan festival, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısıtlayıcı önlemler çerçevesinde İtalya’da fiziki olarak düzenlenen ilk büyük etkinlik oldu.

Dünyanın en eski film festivali olma özelliği taşıyan ve her yıl olduğu gibi Venedik’in Lido yarımadasında kapılarını açan etkinlik, açılış filmi "Lacci"nin İtalyan yönetmeni Daniele Luchetti, başroldeki Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Festival Jüri Başkanı Avustralyalı aktris ve yapımcı Cate Blanchett ile İngiliz aktris Tilda Swinton’ın geleneksel kırmızı halı geçişi ve romantik drama türündeki filmin gösterimiyle başladı.

'BU GECE BİR BAŞLANGIÇ'

Jüri Başkanı Blanchett, açılışta yaptığı konuşmada, pandeminin ardından bu festivalde bir araya gelebilmiş olmayı başardıklarını belirterek, "Buradayız. Sizinle bir araya gelmek bir tür mucize gibi duruyor. İçinden geçtiğimiz yol belirsiz ama bu gece bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

Festival, 12 Eylül cumartesi günü düzenlenecek ödül gecesi ve büyük ödül "Altın Aslan"ın sahibini bulmasıyla sona erecek.

DAHA FAZLA