'75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın' kampanyasına Erdoğan’dan tepki: 'Bu nasıl bir ahlaksızlıktır'

'75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın' kampanyasına Erdoğan’dan tepki: 'Bu nasıl bir ahlaksızlıktır'

Yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SMA hastası çocuklar için başlatılan kampanyaya tepki gösterdiğini yazdı. Selvi'nin köşe yazısına göre Erdoğan, “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar, bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen yandaş Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millî Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin kampanya başlatılmasına tepki gösterdiğini ifade etti. Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar, bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.

Selvi'nin yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, SMA hastaları üzerinden düzenlenen kampanyaya dikkat çekiyor. ‘İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz’ diyor. Erdoğan, ‘Bunları her zeminde anlatmalıyız. Partimize kayıtlı 11 milyon üyemiz var. Bunları da mobilize ederek, bu gerçekleri anlatmalıyız’ diye konuşuyor.”