71. Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı

71. Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı

71. Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı. Bu yılın öne çıkan yapımı kazandığı 32 adaylıkla, sezon finali ile ekranlara veda eden Game of Thrones oldu.

22 Eylül’de sahiplerini bulacak 71. Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı. Los Angeles’taki Microsoft Theatre’da düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak Emmy Ödüllerinde bu yılın öne çıkan yapımı kazandığı 32 adaylıkla, sezon finali ile ekranlara veda eden Game of Thrones oldu.

Televizyon tarihinin en görkemli projelerinden biri olan HBO dizisi, her ne kadar final sezonu ile birçoklarını tatmin etmese de bu durum Emmyler nezdinde farklı bir şekilde yankı bulmuş görünüyor.

Emmy Ödülleri, bir süredir televizyon alanındaki iki büyük şirketin, Netflix ve HBO’nun arasındaki rekabetin bir sahnesi hâline gelmiş durumda. Bu bağlamda uzun yıllardır televizyonun en prestijli projelerinden bazılarına imza atan HBO kanalı ile online yayın devi Netflix’in rekabetinin bu yıl da devam ettiği söylenebilir. Geçtiğimiz yıl HBO’ya göre daha fazla adaylık alan Netflix, 71. Emmy Ödülleri’nde koltuğu HBO’ya kaptırmış durumda. Zira bu yıl HBO toplam 137 adaylık kazanmışken, bu sayı Netflix için 117. Bu farkta da en büyük etkenin adaylıklara Game of Thrones’un damga vurmuş olması olduğu görülüyor.

 

DAHA FAZLA